Tiedotteet 2019

Express-vuoroja Parainen-Turku välille 12.8.2019 alkaen asiakkaiden toiveesta (Varsinais-Suomi)

Paraisten ja Turun välillä liikennöi 12.8.2019 alkaen entisten 801 ja 901-904 linjojen lisäksi uusi 802 express/ pikavuoro. Pikavuoro ottaa matkustajia kyytiin Paraisten linja-autoasemalta ja Kalkkitien pysäkiltä ja ajaa sen jälkeen pysähtymättä Turkuun. Nousu- ja jättöpysäkkien määrän rajoittamisella tavoitellaan lyhyempää matka-aikaa. Kyse on kokeilusta, ja jos pikavuoro osoittautuu suosituksi, vuorojen hankintaa voidaan jatkaa kokeilun jälkeenkin. Toive pikavuoromaisista joukkoliikenneyhteyksistä tuli asiakkailta Paraisten kaupungin strategiatyön yhteydessä. Pikavuorojen lipputuotteet ja matkan hinta ovat samat kuin muissakin 801 ja 901-904 vuoroissa. Uudet pikavuorot tunnistaa TLO:n aikatauluista merkinnästä x.

Paraisten kaupungin strategiatyön yhteydessä nousi esille asukkaiden toivomista nopeista pikavuoromaisista joukkoliikenneyhteyksistä Paraisten ja Turun välillä, jotka mahdollistavat erityisesti sujuvan työmatkustamisen. Pikavuorot päätettiin lisätä nykyiseen, TLO Oy:n operoiman, Parainen-Turku joukkoliikenteen liikennöintisopimukseen. Liikenteen kustannuksista vastaavat Paraisten kaupunki ja ELY-keskus.

Pikavuorojen toimivuudesta kerätään tietoa syksyn aikana. Mikäli reitissä, aikataulussa tai pysäkeissä ilmenee muutostarpeita, niitä on mahdollista muuttaa. Paraisten kaupunki on alustavasti sitoutunut kokeiluun vuodeksi. Jos pikavuoro osoittautuu suosituksi, vuorojen hankintaa voidaan jatkaa. Joukkoliikenteen tarjonta Paraisilta Turkuun ei ole pikavuorojen myötä heikentynyt, vaan pikavuorot on hankittu entisten vuorojen lisäksi.

Pysäkit ja reitti

Tunnuksella 802 ajavat pikavuorot lähtevät Paraisilta Turkuun klo 7:00 ja 8:10. Turun suunnasta pikavuorot lähtevät takaisin Paraisille 16:05 ja 17:30. Autojen kiertoon liittyvistä syistä myös klo 7:50 on pikavuoro Turusta Paraisille.

Pikavuoroissa on rajoitettu määrä nousu- ja poistumispysäkkejä. Paraisilla kyytiin voi nousta linja-autoasemalta ja Saaristotiellä sijaitsevalta Kalkkitien pysäkiltä. Turussa pois voi jäädä Kupittaan asemalla, yliopiston kohdalla ja linja-autoasemalla. Toiseen suuntaan nousu- ja jättöpysäkit ovat samat. Nousu- ja jättöpysäkkien rajoitetulla määrällä pyritään ennen kaikkea nopeuteen. Matka-aika on arviolta 40 min, kun normaalisti matka Paraisilta Turkuun kestää n. 45-50 minuuttia.

Reitti ajetaan Kupittaan kautta, koska alueella on isoja työnantajia ja sen merkitys työpaikka -ja opiskelualueena ylipäätään on kasvussa. Aikataulujen osalta on tähdätty siihen, että Turussa ollaan kahdeksan ja yhdeksän pintaan.  Vuoroja ei ole synkronoitu VR:n aikataulujen kanssa. Autojen määrää olisi pitänyt kasvattaa, mikäli olisi tavoiteltu syöttöyhteyksiä junaan. Tämä puolestaan on kustannuskysymys.

Parainen-Turku aikataulut löytyvät TLO Oy:n www-sivuilta www.tlo.fi ja Matkahuollon aikataulupalvelusta. Uudet pikavuorot tunnistaa TLO:n aikatauluista merkinnästä x.

Pikavuorojen lipputuotteet ja matkan hinta ovat samat kuin muissakin 801 ja 901-904 vuoroissa.

Lisätietoja liikenteestä:

- TLO Oy, Hannu Lehmus, p. 0400 522 222

Lisätietoja hankinnasta:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, Markus Kivelä, p. 050 396 3107 ja Soile Koskela, p. 040 749 5899

 


Päivitetty