Levätilanne

Kuvituskuva: Laituri järvelleELY-keskukset seuraavat alueensa levätilannetta ja toteuttavat kesäisin valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Sinileväseuranta 2018 käynnistyi kesäkuun alussa ja jatkuu syyskuun loppuun. Valtakunnallinen leväkatsaus julkaistiin torstaisin kesä-elokuussa.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki-verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Leväuutiset 2018

Kuva: Riku Lumiaro / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

TIETOA ALUEELTA

Levätilanne - Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa

(Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus vastaa ympäristöasioista Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla.)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa kesä–syyskuussa alueensa vesistöjen sinilevätilannetta 25 havaintopaikalla yhteistyössä kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa alueensa levätilanteesta kesäkuukausien aikana. Ensimminen levätiedote julkaistaan 6.6.2019

Leväkatsaukset kesä 2019

  • Leväkatsaus viikko 23

Levähavainnoista ilmoittaminen

Kansalaiset voivat tallentaa Järvi-meriwikiin omia levähavaintojaan haluamastaan paikasta sekä tietoa esimerkiksi pintaveden lämpötilasta ja vedenkorkeudesta. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Vaihtoehtoisesti levähavainnot voi ilmoittaa puhelimitse Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen leväseurantapuhelinnumeroon 0295 027 990.


Päivitetty